Poštovani,

osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 3. Kongres Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati od 21. do 24. listopada 2021. godine u Poreču. Kongres će se i ovaj put održati paralelno s Hrvatskim urološkim kongresom u organizaciji Hrvatskog urološkog društva.

2020. i 2021. godinu obilježila je pandemija COVID -19 zbog koje smo suočeni s novim izazovima, prisiljeni prilagođavati profesionalni i privatni život novonastaloj situaciji. Zbog potrebe prilagođavanja zdravstvenog sustava pandemiji urološki odjeli diljem države morali su participirati prostorom, opremom i djelatnicima u radu COVID odjela, te prilagoditi rad novonastalim okolnostima. Urološke medicinske sestre su i u tim otežavajućim okolnostima pokazale visoku razinu profesionalnosti i požrtvovnosti, te su uspješno uz nova zaduženja kontinuirano obavljale urološku skrb. I u toj zahtjevnoj situaciji, zahvaljujući dodatnom osobnom angažmanu i dobroj organizaciji, skrb je provođena na visokoj razini.

Cilj 3. Kongresa Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara je razmjena znanja, iskustava i primjera iz kliničke prakse, te promicanje svih aspekata urološkog sestrinstva. Nadam se da će slijedom vrlo uspješnog 2. kongresa DUMSIT-a, 3. kongres biti mjesto okupljanja što većeg broja sudionika iz zemlje i inozemstva, prezentacije kvalitetnih stručnih i istraživačkih radova, širenja profesionalnih kontakata i uspostavljanja novih suradnji.

 

S poštovanjem,

 

 

 

Radmila Vrbat

Društvo uroloških medicinskih sestara i tehničara

 

 

Teme kongresa:

 

• BPH/LUTS

• Urološka onkologija

• Transplantacija bubrega

• Andrologija

• Inkontinencija

• Endourologija, laparoskopija, robotika

• Urolitijaza

• Slobodne teme

 

Organizacijski odbor / Organizational Committee: Radmila Vrbat, Alma Redžepagić, Anita Klarić

Stručni odbor / Scientific Committee:

Predsjednica / President: Radmila Vrbat

Članovi / Members: Ana Brežnij, Marina Durbić, Ivanka Gelo, Danijela Jug Slijepčević, Anita Klarić, Vesna Jurković, Nada Matijević, Kristina Pokos, Alma Redžepagić, Lidija Vitas, Anita Zekanović

 

Prijava sažetaka:

Pozivamo sve autore da pošalju sažetke svojih radova (za predavanje ili E-poster prezentaciju), a najkasnije do 1.8.2021. Svi sažeci se prijavljuju online na službenoj internetskoj stranici kongresa.

Adresa za prijavu sažetaka:

www.huk2021.com

Rok za prijavu sažetaka:

1.9.2021.

Obavijest o prihvaćanju radova:

5.9.2021.

Bodovanje: kongres će biti bodovan prema pravilniku Hrvatske komore medicinskih sestara.